Voor wie?

ZWAT biedt onderdak aan mensen van 14 tot 65 jaar die dagbesteding willen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Maar ook zien wij graag jongeren die op zoek zijn naar een geschikte leer/werkplek of die zijn doorverwezen vanuit Jeugdzorg. ZWAT onderhoudt nauwe banden met het onderwijs, waardoor jongeren bij ons praktijkervaring kunnen opdoen, een leerwerkplek of dagbesteding kunnen krijgen.

Je kunt bij ons terecht vanuit de WMO met een beschikking voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN), die wordt afgegeven door de gemeente.

Je kunt bij ons ook terecht vanuit de WLZ met een indicatie voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN), afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
En ook ondersteunen wij jongeren die binnenkomen via Jeugdhulp en/of jeugdzorg.

De activiteiten vinden plaats bij de Zorg Werkplaats Auto en Techniek (ZWAT) of de Houtwerkplaats in Drachten. Daar zijn diverse laagdrempelige werkplekken waar je op je eigen niveau en je eigen tempo aan de slag kunt gaan. Denk hierbij aan het repareren van auto’s, meewerken aan Apk-keuringen, receptie-, tankshop- of showroom-medewerker.
In de houtwerkplaats help je mee aan het restaureren, ontwerpen en maken van meubels en andere houten (sier-)voorwerpen.